Spasavanje podataka sa hard diskova, memorijskih kartica, USB fleški…

Vraćanje podataka sa hard diska

Spasavanje podataka sa hard diska je proces vraćanja izgubljenih datoteka sa laptopa, desktopa, servera ili bilo kog drugog računarskog sistema (Interni hard diskovi, eksterni-poljni hard diskovi, Laptop / Desktop)

Vraćanje podataka sa mobilnih telefona, tableta i drugih mobilnih uređaja

Da li je vaš mobilni telefon oštećen i nepristupačan? Jeste li slučajno izbrisali važne datoteke ili se vaš telefon izbacuje zbunjujuće poruke o grešci?

Na telefonu možete da imate gigabajte podataka, uključujući važne datoteke, kalendare, kontakte, tekstualne poruke i još mnogo toga. Iako mnogi moderni telefoni nude rezervne sisteme, gubitak podataka može se dogoditi, ostavljajući vas bez pristupa važnim datotekama i kontaktima.

Nudimo najbrže usluge oporavka podataka sa mobilnog uređaja, uz naše znanje o različitim operativnim sistemima i tipovima datoteka.

Memorijske kartice, USB fleš uređaji, SSD diskovi

Izgubljeni ili nedostupni podaci zahtevaju trenutnu akciju – radeći sa kvalifikovanom opremom za vraćanje podataka postoji mogućnost da možete vratiti važne fajlove u najkraćem roku.

Imamo iskustva sa svim formatima flash medija. Popravljamo: USB konektore, loše sektore, oštećenja od toplote i tečnosti, slučajno brisanje, zaražene virusima i još mnogo toga uz brzo vraćanje datoteka u radno stanje.

ARHIVIRANJE – NE DOZVOLITE DA USPOMENE NESTANU

Imate stotine, hiljade, zilion ličnih fotografija i dokumenata koje su vam na novim ili starim pokvarenim telefonima i kompjuterima, tabletima, karticama, diskovima i fleškama…

IT vam pomaže da spasite i arhivirate Vaše uspomene i radove na jednom mestu.

Ne dozvolite da uspomene nestanu.

IT telefon 016/601-606 , 065/32-32-523.

Laptop servis Leskovac – Zamena ekrana, tastatura, baterija, kulera, konektora na laptopovima

Servisiranje laptopa – nije bauk!

Ali laptop servis nije ni laka stvar. Naizgled teški problemi se lako rešavaju. Važi i obrnuto – neka bezazlena sitnica može da dovede do toga da laptop strada pre vremena. Verovatnoća da izgubite podatke i da je spasavanje podataka sa diska laptopa ili preskupo ili nemoguće nije mala.

zamena tastatura, baterija i ekrana na apple uređajima

Za skoro svaki problem postoji rešenje. Pozovite, informacija o ceni i savet se ne plaćaju.

Neki od mogućih problema sa laptopom:

 • Problemi sa internet vezom. Ne možete da se povežete na internet.
 • Sve je uključeno, zvučna kartica instalirana ali na laptopu nema zvuka. Problem sa uključivanjem laptopa. Laptop se pali ali nema sliku na ekranu.
 • Laptop ne podiže operativni sistem. Na laptopu se pojavi plavi ekran, ugasi se ili se resetuje.
 • Nema slike nakon što uključite laptop. Laptop se pali ali pišti nekoliko puta.
 • Indikator punjenja se stalno pali i gasi. Baterija se brzo prazni
 • Laptop počinje da sporo radi posle nekog vremena. Kvar (ventilator hladnjaka) ili virusi

Uobičajeni servisi laptopova:

Čišćenje prašineKada se laptop greje, ne izduvava vazduh ili gasi sam od sebe, najverovatnije je u pitanu pregrevanje. Ne dozvolite da se laptop pregreva jer je to jedan od osnovnih uzroka većih i skupljih popravki. Rešenje je očistiti ventilator i sistem za hlađenje od nagomilane prašine, staviti rashladne paste na čipove.
Zamena konektora za punjenje na laptopuKad se baterija laptopa ne puni, punjač gubi kontakt ili je očigledno polomljen , zamenićemo konektor u laptopu.
Prekuglavanje čipovaKada se laptop duže vreme greje bez adekvatnog hlađenje najčešće strada neki od čipova na matičnoj ploči (grafika, čipset…). Neki od simptoma su crn ekran nakon paljenja, pale se samo lampice, pomešane boje. U ovom slučaju možemo uraditi reballing čipa, tj. prekuglavanje.
Popravka punjačaMenjamo pokidane priključke na punjačima, kablove, popravljamo elektroniku punjača. Takođe u ponudi imamo i nove punjače ukoliko popravka Vašeg nije moguća.
Polomljena šarkaPolomljena šarka na laptopu može da stvori ozbiljne probleme. Šarke menjamo novim, a ako nema šarke za možemo popraviti polomljenu šarku
Zamena tastatureZamena tastature na laptopu je jedino rešenje kada je na laptop prosuta tečnost ili su oštećeni tasteri.
Instalacija sistemaInstalacija novog sistema sa svim drajverima i pratećim programima, kao i antivirus zaštitom.
Čišćenje virusaČišćenje od virusa, trojanaca, malware-a, adware-a. Računar zaražen virusima radi sporo, koči, izbacuje greške, vodi Vas na stranice koje ne želite

Servis štampača Leskovac i toneri – potrošni materijal

Kada konačno trebate da odštampate, nema ništa lepše od pouzdanog i jeftinog štampanja. Ako imate bilo kakav problem ili Vam je potreban nov jeftin i kvalitetan toner – tu smo. Servis štampača Leskovac:

Iako su generalno veoma pouzdani, čak i u najzahtevnijim okruženjima, laserski štampači su s vremena na vreme još uvek problematični. A znamo da štampači prestaju da rade u najgorim trenucima.

Najčešći problemi povezane sa ovim štampačima koje je servis štampača Leskovac zabeležio

Zaglavljeni papir

Među najčešćim problemima kod bilo kog modela štampača su zaglavljeni papiri. Štampač će se zaglaviti iz bilo kog razloga: Prljav je, koristi se pogrešan tip papira ili se valjci na štampaču koji papir uvlače kroz njegov put istroše. Dok je periodično čišćenje štampača i upotreba ispravne vrste papira lako popravljanje, zamena valjka može biti težak posao, zavisno od modela štampača. Bez obzira na uzrok, prilikom uklanjanja zaglavljenog papira, uvek povlačite papir u pravcu putanje papira, jer povlačenjem unazad može ozbiljno oštetiti štampač.

Deo ili celokupna štampa na stranici je bleda

Izbledela slika za štampanje je obično rezultat jednog od tri uslova: Štampaču je potrošen toner, rezolucija štampanja je preniska ili je štampanje ekonomode uključeno. Za poslednja dva podešavanja resetovanje podešavanja je rešenje.

Ako je toner pri kraju, mućkanje tonera radi ravnomernije raspodele praha može privremeno rešiti problem dok ne zamenite toner punim.

Ghosting – duhovi odnosno višestruka štampa

Ghosting je stanje gde se slika pravilno štampa, ali mnogo lakša kopija slike se štampa i na drugom mestu. Ovo može biti usled problema sa napajanjem ali vrlo je retko. Najčešće, višestruka štampa se javlja kada se potrošni delovi štampača (poput bubnj) bliže kraju njihovog veka. Svi potrošni delovi štampača su namenjeni određenom broju stranica. Jednom kada se štampač približi tom broju, moraćete da zamenite te delove da biste uklonili duhove.

Toner se razmazuje ili ne ostaje na papiru

Ako reči i slike otpadaju sa papira kada im ruka prolazi, postoji nekoliko mogućih problema. Prvo, sklop grejača može biti oštećen ili na kraju radnog veka. Rešenje je zamena sklopa grejača. Popravka sklopa grejača se generalno ne preporučuje, jer se uređaj za grejanje smatra potrošnim delom štampača i ne vredi ni vremena ni truda da ga popravite. Drugo, toner kaseta je možda neispravna i istovremeno odbacuje previše tonera. Na crno-belom laserskom štampaču rešenje je zamena toner kasete. Na laserskom štampaču u boji zamenite samo kasetu koja ima problem. Treće, možda se neki toner prosuo u štampaču.

Štampač prikazuje poruku o grešci

Poruka o grešci  na nekim novijim štampačima HP LaserJet ukazuje na problem sa napajanjem. Ako je štampač povezan sa UPS-om, isključite ga ili isključite iz napajanja i uključite ga direktno u zidnu utičnicu. Laserski štampač nikada ne bi trebalo da bude priključen na UPS, jer UPS može da se ošteti zbog velikih udara energije potrebnih za štampač kako bi se komplet grejača zagrevao.

Nema drajvera za određeni operativni sistem

Kako se puštaju novi operativni sistemi, potrebno je učitati nove drajvere za vaše postojeće štampače. Nemaju svi štampači drajver a svaki OS.

Štampač se ne štampa iz očekivane fioke za papir

Potražite na dva mesta da ispravite ovu grešku. Prvo pogledajte računar za štampanje, a drugo, štampač. Na štampaču proverite odgovara li veličina papira na kontrolnoj tabli onoj koja se stvarno nalazi u fiokama za papir.

Štampač uzima sav papir iz fioke za ručno ubacivanje, a ne jedan list

Jastučić koji je odgovoran za odvajanje papira verovatno se istrošio i treba ga zameniti. Takođe je moguće da je papir vlažan zbog vlage. Pre stavljanja u štampač proverite da li je papir pravilno uskladišten i da li je „razmazan“.

Problemi sa štampanjem na kovertama ili drugim vrstama papira

Koverte i druge vrste papira mogu izazvati mnoge probleme laserskim štampačima. Proverite da li lepak na koverti može izdržati toplotu. Ako koverte izlaze iz štampača naborane, one mogu biti previše krute za put papira. Otvorite zadnju stranu štampača i pustite ih da izađu na toj lokaciji.

Šta god da se desilo, servis štampača Leskovac je spreman da pomogne.

Čišćenje virusa Leskovac. Bezbednost, čišćenje i zaštita podataka od virusa i zlonamernih programa

Čišćenje virusa Leskovac

Zaštita najviše zavisi od Vas samih. Čišćenje virusa i zlonamernih programa, dosadnih prozora ili vraćanje podataka ako je moguće je posao za IT Leskovac.

Da li vam računar radi sporo ili se ukoči? Iskaču dosadni prozori ili sumnjivi programi koji se pokreću pri pokretanju?

Ozbiljno shvatate svoju sigurnost, kao i mi. Temeljno proveravamo svaki računar koji servisiramo na viruse, zlonamerni softver i špijunski softver kako bismo bili sigurno da su Vaši podaci bezbedni i da računar radi u punom kapacitetu.

POZOVITE: Čišćenje virusa Leskovac 016/601-606 ili 065/32-32-523

Zašto pozvati IT servis za uklanjanje virusa?

 • Dijagnosticiramo svaku mašinu pojedinačno kako bi se osiguralo da ništa ne prođe.
 • Naši procesi u potpunosti uklanjaju sve tragove infekcije, tako da računar  radi što je brže i sigurnije moguće.
 • Analiziramo programe i funkcije kako bismo bili sigurni da nema neželjenog softvera ili potencijalno štetnog softvera.
 • Za izvršavanje čišćenja na računaru koristimo više alata. Mi smo temeljni i pazimo da iza sebe ne ostavimo trag virusa ili drugog zlonamernog programa.
 • Zaštitimo računar od budućih napada s preporukama za softver koji pomaže u sprečavanju infekcija i uključuje alate za upravljanje Vašom sigurnošću.

Kada vam trebaju kvalifikovani stručnjaci za rad na računaru, obratite se nama. Čišćenje virusa Leskovac – Dijagnosticiramo računar i dajemo praktične preporuke kako bismo bili sigurni da vas ne usporava.

Ransomware

Što se tiče ransomware-a, možda možemo pomoći, vraćanjem sistema u prethodni vremenski period, ako je moguće. Međutim, čak i uz najbolji softver za čišćenje i vraćanje podataka, možda će biti potrebno da računar potpuno obrišemo.. Važno je da redovno pravite rezervne kopije važnih stvari sa računara, jer se podaci mogu izgubiti u radu sa ransomware-om.

Popravka kompjutera i popravka monitora i nadogradnja

Ponudićemo najpovoljnije mogućnosti ukoliko je popravka moguća. Ukoliko nije moguća ili nije isplativa, ponudićemo zamenu ili nadogradnju.

Bez obzira da li ste kompjuter nabavili kod nas ili u bilo kojoj od prodavnica (Win Win, Emmi, Gigatron, Tehnomanija, Vera, Katalog… ) i da li je “sklapan” ili je “brend” – popravka je ipak stvar pravog servisa.

Važno! Uopšte nije bitno da li je deo koji treba da se ugradi nov ili polovan, kupljen kod nas ili u nekoj prodavnici. Većinu delova za starije kompjutere i laptopove možete kupiti samo na sajtovima kao što je KupujemProdajem ili grupama na fejsbuku gde se prodaju polovni delovi i komponente.

Popravka kompjutera i popravka monitora i nadogradnja
Nije svaka popravka zamena – u našem servisu rešićemo sve što možemo uz što manje troškove.
 • Servisiranje matičnih ploča (zamena kondenzatora, zamena kulera na procesoru ili čipsetu)
 • Servisiranje / zamena napajanja (zamena kondenzatora i bučnih ili pokvarenih ventilatora)
 • Zamena / nadogradnja memorije
 • Zamena / nadogradnja procesora
 • Ugradnja grafičkih kartica ili popravka ventilatora na grafičkim kartama
 • Zamena hard diskova i ugradnja SSD diskova većih brzina
 • Zamena CD / DVD čitača i snimača
 • Servis USB portova, ugradnja USB 3.0 portova
 • Dodavanje serijskih i paralelnih portova za štampače i fiskalne uređaje
 • Pregled audio ulaza i izlaza – ugradnja zvučnih karti
 • Instalacija drajvera
 • Oporavak / reinstalacija operativnog sistema
  (Windows XP, Windows 7, Windows 8, Windows 10)
 • Instalacija aplikacija – programa
 • Ugradnja antivirus programa

Neki od simpotoma da je stonom kompjuteru potreban servis:

 • ventilatori su preglasni i kompjuter se usporava ili pregreva i gasi
 • povremeno se ukoči i jedino rešenje je restartovanje “na prekidač”
 • usporio se i ne reaguje na komande
 • filmovi ili youtube “koče” ili seckaju
 • stalno javlja da postoji neki problem sa ažuriranjem ili licencama
 • ne uključuje se “iz prve”
 • kompjuter se uključi, ventilatori se vrte ali nema slike na monitoru
 • monitor se uključi ali slika “nestane” posle nekog vremena
 • nakon nestanka struje ili grmljavine oseća se čudan miris